Superfoods van Nederlandse bodem

Superfoods hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt. Zowat elke supermarkt heeft inmiddels een schap met Tibetaanse gojibessen, Chinese moerbeien, Peruaanse incabessen en Zuid-Amerikaanse chiazaden. Deze exotische superfoods zijn zo populair dat we bijna vergeten dat er ook pareltjes van Nederlandse bodem zijn.

Wat superfoods ‘super’ maakt, is dat het natuurlijke producten zijn met een hoog gehalte aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, enzymen, essentiële vetzuren en polysachariden. Hierdoor vormen ze een goede aanvulling op onze voeding; ze maken het ons makkelijker om te voorzien in onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. We hoeven niet onze toevlucht te nemen tot exotische producten, want Nederland heeft zijn eigen superfoods. Bijvoorbeeld boerenkool, spruitjes, spinazie, broccoli, waterkers, zeewier (uit de Oosterschelde!), kiemgroenten, frambozen en aardbeien van eigen bodem! Het is tijd om de Nederlandse superfoods eens in de schijnwerpers te zetten, want dat verdienen ze. Ze zijn oergezond, vers verkrijgbaar en niet duur!

De top 5 Nederlandse superfoods (met recepten):

  1. Spruitjes
  2. Boerenkool
  3. Broccoli
  4. Waterkers
  5. Zeewier
Superfoods van Nederlandse bodem
Posted in Recepten
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek