Pittige waterkers salade

Waterkers is een bijzondere groente. Dankzij de pittige en toch ook wat zoete smaak is het een ideale smaakmaker in salades.

Waterkers is een waterplant die veel vitamine C bevat, evanals beta-caroteen, vitamine A, B1, B6, E, K, foliumzuur, calcium, jodium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, luteine en zeaxanthine. De pittige smaak heeft de waterkers te danken aan de zwavelhoudende stoffen: glucosinolaten. Daarnaast bevat waterkers myrosinasen die, in samenwerking met de glucosinolaten, het immuunsysteem versterken en de lever ondersteunen bij het ontgiftingsproces.

Delicious simple recipe of fresh watercress and roasted red pepper pieces mixed with lemon juice and olive oil in a round white bowl on a pastel orange and silver speckled cloth place mat closeup.

Pittige waterkers salade
(2 personen)

50 gram waterkers
50 gram veldsla
300 gram cherrytomaatjes
1 avocado
1-2 stengels bleekselderij,
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 ½ theelepel dille
Snijd de tomaatjes doormidden. Snij de bleekselderij in plakjes. Marineer de tomaatjes en bleekselderij met de olijfolie en balsamicoazijn.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in plakjes of blokjes. Meng de veldsla en waterkers in een kom, schep de tomaatjes, bleekselderij en avocado erop. Bestrooi de salade met dille. Breng het geheel eventueel op smaak met wat peper en zout.

Variatietip: voeg een eitje toe aan de salade. Ook lekker met een stukje gerookte of gebakken zalm.

Eet smakelijk!

Pittige waterkers salade
Posted in Recepten
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek