Hennep behoort tot de familie van de moerbei en is één van de oudst bekende planten ter wereld. Voor zover bekend komt deze plant oorspronkelijk uit Centraal-Azië en het gebruik ervan gaat vermoedelijk terug tot in het stenen tijdperk.

Evenals andere oliehoudende zaden bestaat Hennepzaad voornamenlijk uit olie (meestal rond de 44%), proteïne 33%, vezels en koolhydraten (12%, hoofdzakelijk afkomstig van de schil). Verder bevat Hennepzaad vitamines (voornamenlijk uit het vitamine E complex), fytosterolen en diverse mineralen.

Hennepzaad is te krijgen in gepelde en ongepelde vorm. Het maakt in principe niet uit welke vorm je gebruikt. De gepelde vorm heeft een groen/witte kleur. De ongepelde vorm een bruin/zwart kleur.

Hennepzaden, vooral geroosterd, voegen een aangename nootachtige smaak toe aan gerechten en maaltijden.
.

 

Hennepzaad
Posted in Recepten
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek