Hartige groente-omelet

Een lekker hartig ontbijtje, maar ook perfect voor lunch. Je kunt dit vrij snel en makkelijk klaarmaken. Het is ook handig mee te nemen onderweg, zodat je een gezonde snack bij je hebt. Natuurlijk kun je zelf allerlei variaties bedenken op dit recept. Met champignons bijvoorbeeld, of prei met basilicum.

4 eieren
1 ui
halve courgette
200 gram verse spinazie
bieslook
peper en zout
handje pijnboompitten als garnering

Roerbak eerst de spinazie in de olie. Houd deze vervolgens even apart.
Doe de eieren met wat peper en zout en de plantaardige melk in een kom en klop het luchtig met een garde. Snijd of knip de bieslook fijn en roer dit door het mengsel.
Fruit eerst het fijngesneden uitje  in de pan, voeg dan de courgette toe (in kleine blokjes of in dunne reepjes) en bak het zo’n 3 minuten. Voeg het ei-mengsel toe. Bak het tot de onderkant begint te stollen. Draai dan de omelet om en bak die kant ook lichtjes. Leg de spinazie op de omelet. Strooi de pijnboompitten erover heen. Eet smakelijk.

 

omelette of zucchini made with organic eggs


Hartige groente-omelet
Posted in Geen categorie
Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek