Eiwitrijke blauwe-bessen-haver-pudding voor ontbijt

Gelatine

30 gram havermout
50 gr blauwe bessen
Kopje ongezoete amandelmelk
mespuntje kokosolie
kopje water
5 gram gelatine (*)
1 schep (30 gram) wei-proteïne (vanille smaak)

Maak dit ’s avonds klaar voor de volgende ochtend (of maak er een paar tegelijk voor de komende dagen, want de puddinkjes blijven wel een poosje goed).

Week de gelatine 5 minuten in een bodempje water
Verhit een mespuntje kokosolie in een wok of kleine koekepan
Bak daarin de blauwe bessen tot ze net gaar zijn
Voeg de amandelmelk en havermout toe en roer alles goed om
Laat dit papje zachtjes koken en roer het regelmatig door. Voeg een beetje water toe als het te dik wordt. Daarna laat je het een paar minuten afkoelen. Voeg dan de gelatine-oplossing toe en roer het geheel goed door. Schep vervolgens een scoop wei-proteïne door de pap. Voeg naar smaak een handje rozijnen toe. Doe het in een kommetje en laat het afkoelen in de koelkast.
*) De meeste gelatine(blaadjes) die je in de winkel koopt zijn gemaakt van varkensresten uit de bio-industrie. Er zijn ook goede alternatieven. Kies een biologisch merk gelatine van gras-gevoerde runderen.

Gelatine

Het regelmatig eten van gelatine is gezond om meerdere redenen. Voordat we hier verder op in gaan, wat is gelatine eigenlijk? Veel mensen kennen gelatine van de glazige zoete drilpudding. Gelatine is veel meer dan dit! Gelatine is van zichzelf een helder en nagenoeg smaakloos eiwit. Het is een elastisch stofje dat wordt gewonnen uit het collageen in de botten, kraakbeen, bindweefsels en/of huid van varkens, rundvee en soms vis. Het bestaat voor 88-92% uit eiwitten en is zeer rijk aan essentiële en niet-essentiële aminozuren. Een goede aanvulling als je veel sport.

Voordelen op een rijtje:

Gelatine is:

  • Goed voor de darmen. Gelatine bevat het aminozuur L-Glutamine in de oorspronkelijke vorm, dat een rol speelt in het herstel van je darmwandcellen. Gelatine helpt je ook om voedingstoffen beter op te nemen.
  • Goed voor je huid en bindweefsel. Collageen is één van de stoffen die je huid soepel en elastisch houdt. Het houdt ook je nagels en haardos stevig en vol.
  • Spieren: omdat gelatine is zeer rijk is aan essentiële en niet-essentiële aminozuren is het een goede eiwitbron voor sporters. En uiteraard ook voor niet-sporters. Aminozuren zijn de basis van alle levensprocessen. Ze vormen de bouwstenen van je spierstelsel, zijn betrokken bij allerlei fysiologische processen op het gebied van energie, herstel, stemming en gevoel, hersenfuncties, en zelfs bij het kwijtraken van vet.
  • geeft je langer een vol gevoel, waardoor het een prima middel is om te gebruiken als je wilt afvallen. Daarbij zit het bomvol aminozuren die je extra goed kunt gebruiken als je actief bent en energiek wilt blijven ook als je afvalt.

 

 

 

 

 

 

Eiwitrijke blauwe-bessen-haver-pudding voor ontbijt
Posted in Geen categorie
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek