Courgette-spaghetti Bolognese

Een oergezond recept met veel verse groente en eiwitrijk vlees. De saus en courgettepasta is zo lekker dat je de ‘echte’ pasta niet mist. Op deze manier krijg je extra groente (vitamine, mineralen, vezels) binnen.

4 personen
pasta

2 courgettes
Julienne peeler

Pastasaus

300 gr rundergehakt
2 uien
3 tomaten
1 rode paprika
2 wortels
1 rode peper
1 prei
2 tenen knoflook, gepeld en het liefst geperst
2 theelepels Italiaanse kruiden
40 gram verse basilicum
snufje zout
Snijd de ui en rode peper fijn. Fruit de ui, rode peper en knoflook in een pan met drie eetlepels olijfolie. Bak vervolgens hierin het gehakt rul en voeg de knoflook toe.

Doe de paprika, tomaten en wortels en kruiden in de foodprocessor en mix dit tot een fijn mengsel. Voeg dit toe aan de pan met gehakt, meng het, en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.

Maak van de courgette spaghetti met behulp van de Juliene peeler.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de courgette-spagetti in de pan.

Roze ijs-smoothie

Heerlijk als ontbijt of hersteldrank na het trainen. Voed je lichaam met vitaminen, mineralen en vezels en omega-3 vetten.

1 banaan (uit vriezer)
1 kopje frambozen/blauwe bessen (uit vriezer)
1½ glas appelsap
½ mango (geschild)
handje walnoten
optioneel:
1 theelepel chlorellapoeder
1 theelepel spirulinapoeder

Mix alles in de blender tot een egale massa. Voeg eventueel wat extra water of appelsap toe.
Gebruik je het als hersteldrank na het trainen, voeg dan 200 gram magere kwark toe in de blender.

Courgette-spaghetti Bolognese
Posted in Geen categorie
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek