Apple-kaneel crumble

Een heerlijk warm winterontbijt, dat smaakt als een appeltaartje. Je kunt hier onbekommerd van

genieten, want er komt geen suiker aan te pas. Je maakt het in een handomdraai, zet het in de oven,

en het is klaar om te eten zodra je gewassen en aangekleed bent.

1 appel (goudreinette)

½ kopje rijstmelk

kaneel (1-2 theelepels)

rozijnen (klein handje)

1 eetlepel amandelmeel

Snijd de appel in kleine stukjes. Meng dit in een kom met de rozijnen, kaneel, amandelmeel en de

rijstmelk.

 

Crumble

5 walnoten

3 dadels zonder pit

Zo maak je de crumble van walnoten en dadels: snijd de dadels in kleine stukken. Vermaal de

walnoten en dadels in een elektrische koffiemolen tot een crumble-pasta in ongeveer 5- 10 seconde.

Strooi de helft over de kom met het appel-mengsel. Bak dit gaar in het midden van de oven: 30

minuten op 180 graden. Strooi de rest van de crumble eroverheen als je het serveert.

Banaan-haver brood

Dit is puur krachtvoer. Dit banaanbrood zit bomvol vezels en voedingsstoffen, en laat zich eten als

koek. Het geeft je langdurig en gelijkmatig energie. Daarom is het ook heel geschikt om te eten voor je

aan een pittige training begint. Maak het zelf met dit simpele recept.

180 gram havermout

3 rijpe bananen

60 gram dadels zonder pit

1 eetlepel kokosolie

3 eieren

snufje zout

20 gram wijnsteenzuur (of bakpoeder)

Mix de havermout in een keukenmachine tot een grof meel. Snij de banaan en dadels in stukken.

Voeg de banaan, dadels, eieren, kokosolie, zout en wijnsteenzuur toe en mix het tot een egaal

mengsel.

Schep dit in een cakeblik, of (kleinere) bakvormpjes.

Bak het in 35-40 minuten gaar in het midden van de oven op 180 graden.

Gebruik je bakvormpjes, kort dan de tijd iets in (30-35 minuten)

Laat het baksel afkoelen in de oven. Haal het daarna pas uit de vorm.

Extra lekker als je het in plakken snijdt en deze roostert of grilt tot er een knapperig korstje op komt.

Apple-kaneel crumble
Posted in Geen categorie
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Koop het boek